Јавни позив за додјелу „Кочићеве награде“

Организациони одбор 54. Кочећевог збора објављује јавни позив за додјелу „Кочићеве награде“ за 2019. годину.

 „Кочићева награда“ се додјељује за цјелокупно дјело писано на српском језику из области књижевности, лингвистике и књижевне критике које одликују високе научне, умјетничке и стручне вриједности у духу Кочићевог стваралаштва.

Кандидата за „Кочићеву награду“ могу предложити: удружења књижевника, издавачи, библиотеке, образовне и научне институције из области српског језика и књижевности, те појединци, уз обавезу да приједлог буде достављен у писаној форми са образложењем.

Приједлози се достављају Одјељењу за културу, туризам и социјалну политику Градске управе Града Бање Луке, путем пријемне канцеларије Градске управе – канцеларија 14, у затвореној коверти, са назнаком: за додјелу „Кочићеве награде“ за 2019. годину, или путем поште – препоручено, на адресу: Град Бања Лука, Градска управа, Одјељење за културу, туризам и социјалну политику, Трг српских владара 1, 78 000 Бања Лука.

Рок за подношење приједлога је 30.06.2019. године.

„Кочићева награда“ биће уручена лауреату на свечаној академији која ће бити организована у оквиру Кочићевог збора. Комплетан јавни позив можете погледати ОВДЈЕ.