Шарговац: Интензивни радови на изградњи централне саобраћајнице

Проширењем трасе за будућу саобраћајницу и почетком градње канализације, ових дана интензивирани су радови на изградњи друге дионице пута у насељу Шарговац, у оквиру пројекта вриједног 1,1 милион КМ.

  • Како би била убрзана градња ове саобраћајнице, у договору са мјештанима, упоредо се изводе радови и рјешавају имовински односи на самој траси како би, и поред свих ових проблема са епидемилошком ситуацијом, што прије реализовали овај пројекат – истакао је Славиша Сандић, начелник Одјељења за саобраћај и путеве.

Нова дионица Шарговачке улице биће дуга око 900 метара, а саобраћајница ће бити изграђена у пуном профилу, са коловозом ширине шест метара, обостраним тротоарима, оборинском и фекалном канализацијом те јавном расвјетом.

Извођач радова је „Грађење Ђурић“, а вриједност инвестиције је око 1,1 милиона КМ, док је рок за завршетак радова нешто више од пет мјесеци.

Прошле године, урађена је прва фаза овог пројекта, такође у дужини од око 900 метара, за штo је из републичког буџета издвојено милион КМ. Ове године, пројекат се наставља изградњом нове дионице, која ће бити финансирана из градског буџета.