Четири нова пројекта за љепшу Бању Луку

У оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“, који спроводи Развојни програм Уједињених нација (УНДП), у току је јавни позив за прикупљање понуда за извођење радова на четири пројекта, који ће бити спроведени у бањалучким мјесним заједницама. Тако би у Сарачици требало да буде настављена изградња тротоара, на Паприковцу саниран дио Улице Давида Штрпца, у Росуљама реконструисан друштвени дом, а у Шарговцу уређен и опремљен балон за спортске активности.

Истовремено, УНДП је расписао и јавни позив који се односи на пројекте који нису завршени у 2017. години због неријешених имовинско-правних односа – дјечије игралиште на Лаушу и изградња друштвеног дома у Чесми.

Укупна вриједност радова на ових шест пројеката износи око 172.000 КМ, од чега је учешће Бање Луке у суфинансирању 70.000 KM.

У оквиру овог пројекта, прошле године је реализовано пет послова, и то почетна фаза изградње тротоара у Сарачици, санација дијела Улице Давида Штрпца, санација спортског балона у Шарговцу, обнова тоалета у Основној школи „Алекса Шантић“, те проширење школе у Чесми.

Пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ је заједничка иницијатива влада Швајцарске и Шведске, а спроводи га УНДП. У овај пројекат су укључене укупно 24 јединице локалне самоуправе у БиХ, а Бања Лука у овом пројекту учествује са шест мјесних заједница:  Сарачица, Лауш 2, Паприковац, Шарговац, Росуље и Чесма.