ЦИДЕА: Успјешно завршене двије обуке

У оквиру пројекта „Јачање локалног партнерства за запошљавање у секторима прерада текстила и коже“ који имплементира Градска развојна агенција, завршене су двије обуке – обука на CAD системима у одјевној индустрији и обука за шивење текстила за прву групу кандидата.

У групи за CAD системе, седам кандидата је похађало и успјешно завршило обуку на Технолошком факултету, а тренутно се један кандидат запослио. Обука је трајала 100 часова и кандидати су се обучавали за израду конструкција за одјевне предмете, израду кројне слике, као и градирање и дигитализацију кројних дијелова у програмском пакету Optitex CAD.

Група од шест кандидата је успјешно завршила обуку за шивење текстила у Школи ученика у привреди, која се састојала од 20 часова теоретске и 80 часова практичне наставе. Сви кандидати се тренутно налазе на раду у предузећима, који према пројекту траје 30 часова. Након тог периода, предузећа ће запослити кандидате уколико они испуне тражене критеријуме.

Овај пројекат финансира Европска унија кроз програм ILO – Међународна организација рада, а његова укупна вриједност износи 64 593 €.

Пројектом је предвиђено одржавање још четири серије обука – двије за шивење текстила и двије за шивење коже. Овим путем позивамо све заинтересоване кандидате који су незапослени, а желе да се обуче и запосле у секторима текстил, кожа и обућа, да се јаве у Градску развојну агенцију на број телефона 051/433-460, или да пријаве пошаљу на адресе ana.beader@cidea.org, slavisa.lukic@cidea.org или olivera.kovacevic@cidea.org.

Позив остаје отворен до попуњавања мјеста.