ЦИДЕА кандидовала два пројекта у вриједности вишој од три и по милиона КМ

Градска развојна агенција Бања Лука кандидовала два пројекта  у вриједности од 3.672.187 КМ на Позив за пројекте у оквиру Програма  „ИНТЕРЕГ ЦБЦ ХР-БИХ-ЦГ 2014 – 2020“.

У оквиру Програма прекограничне сарадње „ИНТЕРЕГ ЦБЦ ХР-БИХ-ЦГ 2014 – 2020“ крајем септембра 2018. године је објављен Позив за пројекте прекограничне сарадње између Републике Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе, са роком за достављање пројеката 20. децембар 2018. године.

Могуће је било кандидовати пројекте у оквиру четири сљедеће осе: унапређење квалитета услуга у подручју јавног здравства и социјалних услуга; заштита околине и природе, унапређење система за спречавање ризика, те промоција одрживе енергије и енергетске ефикасности; допринос развоју туризма и очувања културне и природне баштине и јачање конкурентности и развој пословног окружења у програмском подручју

С обзиром на то да једно правно лице може бити носилац на максимално два пројектна проједлога, Градска развојна агенција је као носилац кандидовала два пројекта у укупној вриједности од 3.672.187 КМ, те окупила два партнерска конзорцијума.

У оквиру ОСЕ 4 и испред партнерског конзорцијума састављеног од 6 партнера кандидован је пројекат „Развој и имплементација дигитализације и ИКТ -а за одрживу економију“ – акроним“Dig.IT.Up“,  у вриједности од 2.535.427 KM. Партнерски конзорцијум чине: Градска развојна агенција као носилац пројекта, те Технолошки парк Бјеловар д.о.о, Град Бјеловар, Привредна комора Црне Горе, Иновационо предузетнички центар Технополис Никшић и Регионална економска заједница „РЕЗ“ Зеница,.

У оквиру осе 1 и испред партнерског  конзорцијума састављеног од пет партнера кандидован је пројекат „Побољшање приступа и доступности здравствених и социјалних услуга да би се ојачао квалитет друштвене инклузије за дјецу и младе са развојним сметњама“-акроним  „ASIQ“, у вриједности од 1.136.760 KM. Партнерски конзорцијум у овом пројекту чине: Градска развојна агенција као носилац пројекта, затим Јавна установа Центар „Заштити ме“ Бања Лука, Јавна установа Центар за образовање и васпитање и рехабилитацију слушања и говора Бања  Лука, Јавна установа Ресурсни центар за дјецу и младе „Подгорица“ – Подгорица, и Основна школа Воштарница  Задар.