Фестивал цвијећа: Цвјетна оазу у парку „Петар Кочић“

Други „Бањалучки фестивал цвијећа“, отворен је данас у парку „Петар Кочић“, уз учешће десет излагача. Фестиваћ ће бити отворен до недјеље, а грађани ће моћи да виде и купе велики избор цвијећа и опреме за хортикултуру.

Суграђани и бројни гости који се очекују у нашем граду, могу да дођу у парк и виде шта је то приредило десет излагача овогодишњег фестивала цвијећа, који у својој понуди имају велики избор цвијећа, биљака, садница, цвјетних аранжмана, опреме за хортикултуру, као и декоративног садног материјала.

Градоначелник Игор Радојичић, који је посјетио овај фестивал, подсјетио је ода је ва манифестација један од догађаја у оквиру „Прољећа у Бањалуци“.

Он је захвалио излагачима који су прихватили позив Града да ове године на отвореном понуде Бањалучанима цвијеће и украсно биље.

Према његовим ријечима, упоредо са Фестивалом цвијећа, у граду ће за викенд бити још неколико догађаја, попут Ћевап феста, Виносаура и Балканског првенства у каратеу.

 

У програму Фестивала учествују сљедећи излагачи:“Тамарис компани“, „Магафлорас“, „Славнић“, Пољопривредно газдинство „Арарат“, цвјећара „Камелија“, цвјећара „Тамарис“, Пољопривредно газдинство „Шушак“, те пољопривредни произвођачи: Бранко Милиновић, Дубравка Ковачевић и Голуб Калинић.

Сва три дана ове манифестације су продајног карактера, уз пратећу изложбу дјечијих радова и музичко-забавни програм.

Из програма овогодишњег Фестивала цвијећа издвајамо и школу аранжирања која ће бити одржана данас, 31. маја (од 14 до 15 часова) и сутра, 1. јуна (од 12 до 14 часова).

У петак и суботу, сви заинтересовани моћи ће уживати у цвјетној оази од 10 до 17.30 часова, а завршни дан од 8 до 15 часова.