У недјељу концерт „Побиједимо Лафору“

У недjељу, 18. марта, са почетком од 20.00 часова, у Банском двору биће одржан хуманитарни концерт под називом „Побиједимо Лафору“.  Организатор концерта је Градски тамбурашки оркестар, уз кога ће учествовати Градски хор Јазавац, под диригентском палицом Златана Мирића.  За ову прилику је припремљен богат програм, који чине композиције популарне, евергрин, филмске музике, али и традиционалне тамбурашке композиције.  Као солисти наступају Александра Радовић, Аљоша Ђумић, Аница Зрилић и Срђан Пажин.  Специјални гост концерта је Маша Ћоћкало, која ће отпјевти „Тацину химну љубави“, коју је бањалучки композитор Младен Матовић управо посветио породици Гајић и њиховој упорној борби да опаку болест учине изљечивом.

Улазнице за концерт су бесплатне и њих публици поклањају Тропик малопродаја, Уникредит банка, Афидеа ИМЦ, Бањалучка пивара, Бањалучка берза, Нова банка, Први тест – My Prenetal и Адвокатска канцеларија Светозар П. Иветић.

Публика ће имати прилику након концерта да личне прилоге у донаторске кутије које ће бити постављене у холу Банског двора и да купи књигу др Сњежане Гајић „Изгубила животну битку, а побиједиће Лафорину болест“.  Сав приход од спонзора концерта, личних прилога публике на концерту и од продаје књиге ићи ће истраживачком тиму др Берге Минасијана у Торонту, који је врло близу рјешења.