Утврђен приједлог програма рада Скупштине за идућу годину

Колегијум Скупштине града Бања Лука на данашњој сједници једногласно је утврдио приједлог програм рада градског парламента за 2019. годину, са укупно 123 тачке дневног реда.

-Сигурно је да ће и наредна бити као и ова година, обимна и са пуно материјала што показује да Градска управа ради доста посла и  ми као парламент пратимо ту динамику и темпо – казао је предсједник Скупштине Града Зоран Талић.

Осврћући се на овогодишњи рад Скупштине, он је казао да је до сада разматрано преко 370 тачака дневног реда и преко 120 подтачака.

-Још чекамо задње засједање за ову годину на којем очекујемо преко 60 тачака, тако да бисмо имали разматраних преко 400 тачака током 2018. године – закључио је Талић.

Градоначелник Игор Радојичић казао је да је веома задовољан радом градског парламента.

-По учинку, ово је била једна од бољих година. Градски парламент је пратио и у принципу доприносио укупном раду Градске управе и свему оном што је ова година донијела, а била је врло успјешна када је ријеч о инвестицијама и радовима – нагласио је Радојичић.

Он је казао да градска администрација припрема материјале за задњу овогодишњу сједницу, која би највјероватније требало да буде одржана 26. децембра, а о чему ће коначну одлуку донијети у сриједу скупштински колегијум.

-На тој сједници наћи ће се бројне годишње обавезе и планови за идућу годину, од буџета за 2019. годину и  ребаланса за ову годину, па до Стратегије развоја града за десет година, свих годишњих планова по областима и регулационог плана за централно подручје, којег радимо годину и по дана. У сваком слуачју, по садржају и обиму предложених аката биће то једна од највећих сједница – рекао је Радојичић.

Коментаришући приједлог градског буџета за 2019. годину, он је рекао да је приједлог за око милион КМ већи у односу на нацрт овог документа.

– Повећана су средства за културу, за спорт, за саобраћај и комуналну област. Углавном све иде ка инвестицијама и свако проширење оквира буџета искључиво иде ка инвестицијама – нагласио је Радојичић и додао да се чека избор Владе РС, како би се са њима разговарало о подршци за крупније инвестиционе пројекте, односно оне који се тичу школа, борачко-инвалидске заштите, комуналне инфраструктуре и саобраћаја.