Успјешна емисија обвезница: 12 милиона КМ улажу у нове јавне пројекте

Обвезнице града Бање Луке у вриједности од 12 милиона КМ, намијењене за финансирање великих јавних пројеката, успјешно су пласиране путем Бањалучке берзе.

Замјеник градоначелника Срђан Амиџић изјавио је да је, упркос потешкоћама изазваним пандемијом вируса корона, потражња за градским обвезницама била 50 одсто већа од понуђене количине, односно, износила је око 20 милиона КМ.

  • Овакав интерес јасно указује да, без обзира на актуелну кризу, инвеститори имају велико повјерење у градске финансије – рекао је Амиџић.

Средствима, прикупљеним емисијом обвезница, биће финансиран низ капиталних пројеката планираних у овој години. Овим новцем, између осталог, биће финансирана изградња и опремање вртића, спортских дворана и спортских терена на више локација у граду, друштвеног дома, новог моста у Српским топлицама, те више саобраћајница.

Амиџић је нагласио да градска администрација и у условима пандемије вируса корона наставља са реализацијом планираних пројеката, са циљем повећања квалитета живота суграђана, али и подстицања привредне активности.

  • Опредјељење Града је да се, упркос актуелној кризи, сви планирани пројекти реализују у складу са усвојеним програмима и планираном динамиком – казао је Амиџић.
 Градња моста у Српским топлицама: Један од пројеката који ће бити финансиран обвезницама

Градња моста у Српским топлицама: Један од пројеката који ће бити финансиран обвезницама