Услужни центар Борик: Инсталиране рампе за особе са инвaлидитетом

Особама са ограниченим тјелесним способностима од данас је знатано олакшан приступ Услужном центру Градске управе у Борику, након што су, захваљујући донацији компаније M:tel, инсталиране рампе за особе са инвалидитетом. Уз захвалност М:тел-у на вриједној донацији, начелница Одјељења за општу управу Сања Павловић, нагласила је да градска администрација у контитнуитету ради на побољшању услуга и сервиса када су у питању особе са инвалидидтетом.

– У оквиру тих настојања, само прошле године је на градском подручју уклоњено 80 архитектонских баријера, с тим да се код планирања и изградње нових инфраструктурних пројекта посебно води рачуна о особама са инвалидитетом и њиховим потребама. Задовољни смо што је данас отколоњена још једна баријера када су у питању објекти и канцеларије Градске управе, а овај посао ћемо наставити и у наредним годинама – нагласила је она и додала да, потред уклањања баријера, град настоји да и на друге начине олакша живот нашим суграђанима са ограниченом тјелесном способношћу. Она је, тако, подсјетила да је Бања Лука први град у БиХ који је увео такси за превоз особа са инвалидитетом.

Портпарол компаније М:тел Јелена Максимовић, изјавила је да ова компанија посвећује велику пажњу друштвено одговорним пројектима.

– Сарадња са Градом на низу пројеката нам је створила задовољство да можемо да помогнемо у релаизацији још једног корисног пројекта. Константну пажњу и подршку М:тел пружа осјетљивим групама тако да нам посебно задовољство представља учешће у оваквим акцијама – рекла је Максимовић.

Одборник у Скупштни града Снежана Кутлешић Стевић и један од инцијатора ове акције, прецизирала је да су данас у Борику отклоњене три архитектонске баријере.

– До сада су особе са инвалидитетом имале проблем приликом издавања и преузимања докумената, односно неко од радника Градске управе је морао износити документа тим лицима која су била прунђена да за то вријеме чекају испред просторија Услужног центра. Као љекар и одборник у Скупштини града залажем се за подизање свијести о потребама особа са инвалидитетом, с тим да то нису никакве посебне потребе већ је ријеч о нормалним и свакодневним животним потребама ових људи, а ми смо дужни да им обезбједимо адекватан квалитет живота – рекла је Кутлешић Стевић.

Окупљени представници удружења особа са инвалидитетом, истакли су да је уклањање још једне архитектонске баријере велики помак и нагласили да ће им инсталирањем ових рампи бити знатано олакшано обављање свакодневних послова у Услужном центру.