Ускоро пут до зграда у Улици Деспота Стефана Лазаревића

Град Бања Лука изградиће приступне саобраћајнице, заједно са пјешачким површинама и паркинзима, за потребе стамбених објеката у дијелу Улице Деспота Стефана Лазаревића, који раније нису урађени због банкрота инвеститора.

Како би се ријешио овај, вишегодишњи проблем – који је представљао велики проблем за станаре неколико стамбених зграда у овом дијелу Лазарева – саобраћајнице ће бити изграђене средствима из градског буџета, за што ће бити издвојено 200.000 КМ. Прошле године, средствима из градског буџета изграђена је и фекална канализација, која, такође, није била изграђена због банкрота инвеститора који је градио те зграде.

-Ради се о стамбеним објектима који су изграђени још прије неколико година, али су станари имали вишегодишње проблеме због неизграђене инфраструктуре. Ту инфраструктуру је, према уговору са Градом, требао да обезбједи инвеститор, међутим, он је поодавно пропао, а станари су се у међувремену уселили у зграде  – каже начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

Како би ријешили овај проблем, јуче је расписан тендер за изградњу ове саобраћајнице, у вриједности од 200.000 КМ. Поред изградње приступног пута, предвиђена је и изградња пјешачких површина и паркинга, уз рјешавање проблема оборинских вода на земљишту које је у градском власништву.

Истовремено, биће настављено рјешавање имовинских проблема на околним приватним парцелама, како би цјелокупна инфраструктура била изграђена у складу са регулационим планом.