Ускоро нови вртић за 50 малишана Старчевице

Реконструкција градског пословног простора у Улици Прве крајишке бригаде на Старчевици почела је данас и тај простор ће бити претворен у дјечији вртић у којем ће бити смјештено око 50 дјеце.

Почетку радова присуствовао је и градоначелник Игор Радојичић, који је рекао да ће овдје бити смјештена једна јаслићка и једна вртићка група малишана узраста од три до шест година, те да је ово само један од пројеката изградње вртића у граду.

  • Циљ нам је да до краја идуће године имамо још три велика објекта. У току је градња вртића у Лазареву, у току је тендер за Петрићевац, а очекујем да УНДП ускоро почне са обновом и проширењем вртића „Јежева кућица“. Очекујемо да ови радови у значајној мјери допринесу повећању капацитета нашег Центра за предшколско васпитање и образовање – рекао је градоначелник.

Директор Центра за предшколско васпитање и образовање, Јелена Куртиновић, рекла је да центар има много захтјева родитеља са простора Старчевици за смјештај дјеце у вртиће.

  • Старчевица је једно од највећих градских насеља и потребе су велике, тако да је овај пројекат од великог значаја за центар, али и за наше грађане. Такође, када су у питању капацитети у вртићима, у посљедње три године урађено је највише на повећању капацитета наших вртића у задњих 50 година – рекла је Куртиновић.

Предсједник Савјета МЗ Старчевица, Предраг Ђајић, рекао је да је ово само један у низу пројеката који се ради на Старчевици и од великог је значаја за све грађане овог бањалучког насеља.

Вриједност изградње вртића је 190.000 КМ, а рок за завршетак радова је 90 дана. Извођач радова је бањалучко предузеће „Тектон“.