Усвојен извјештај о истраживању стања безбједности у граду

Форум за безбједност грађана Града Бање Луке усвојио је данас извјештај о истраживању стања безбједности на подручју града, према којем је велика већина грађана задовољна стањем безбједности у граду.

Предсједник Форума за безбједност грађана Радислав Јовичић је прецизирао да овај извјештај представља прву степеницу ка изради стратегије безбједности града Бање Луке.

  • У извјештају се налази и анкета у којој су грађани одговарали на 17 питања из исто толико области. Анализа безбједности је рађена по различитим основама, а према крајњим резултатима, грађани Бање Луке су, у великој мјери, задовољни стањем безбједности – рекао је Јовичић.

Он је додао да постоји мањи проценат грађана који није задовољан стањем безбједности и најавио да ће се форум озбиљно тиме бавити.

  • Разматраћемо све примједбе које су грађани дали и упутићемо надлежним институцијама допис у којем ћемо тражити начин како ријешити те проблеме, те да се проценат незадовољних сведе на најмању могућу мјеру. Такође, евидентно је да се све већи број грађана укуључује у рјешавање проблема и нас чланове форума веома радује та чињеница – закључио је Јовичић.