Урбанистички план: Градски архитекта Рашковић покреће дијалог са грађанима

Градски архитекта Иван Рашковић организоваће током викенда „Актуелни разговор“ са становницима Лауша и Пријечана, у оквиру предстојеће серије дијалога са нашим суграђанима у којим ће затражити њихово мишљење и сугестије у вези с изгледом будућег Урбанистичког плана Бање Луке.

За почетак, градски архитекта разговараће се становницима Лауша, а „Актуелни час“, којем се могу придружити сви заинтересовани суграђани, биће организован у суботу, 17. новембра, у сали Мјесне заједнице Лауш, са почетком у 18.00 часова. Дан касније, у недјељу, 18. новембра, Рашковић ће разговарати са становницима Пријечана. Овај дијалог биће организован у сали мјесне заједнице Пријечани, такође, са почетком у 18.00 часова.

Овим ће почети серија разговора са Бањалучанима, у оквиру које ће бити затражено њихово мишљење, сугестије и приједлози у вези с будућим урбанистичким уређењем нашег града, које ће бити дефинисано Урбанистичким планом. Разговори ће бити организовани широм града, а циљ је да се „покрије“ што већи број насеља.

Градскка управа позива све становнике да се укључе у овај дијалог и дају свој допринос будућем изгледу града.

Град Бања Лука поново је покренуо процес израде Урбанистичког плана, након рјешења вишегодишњег спора између понуђача на претходном тендеру.