Уочи финала: Представљен програм Бање Луке за ЕПК 2024.

Чланови Тима за кандидатуру Бање Луке за Европску престоницу културе 2024. године представили су данас финалну форму апликације нашег града, која ће 24. септембра бити представљена пред званичницима Европске комисије, у финалу овог престижног такмичења.

Финална форма бањалучке апликације, која представља програм развоја културе у Бањој Луци, данас је представљена члановима Савјета за кандидатуру, коју чине угледни културни раднмици и представници релеватних институција.

Марко Билбија, шеф Тима за кандидатуру Бање Луке, истакао је да, како се финале приближава, активности на кандидатури веома интензивне и напоменуо да у Бању Луку, у оквиру овог процеса, 11. септембра долазе и експерти за културу из Европске комисије, који ће одлучвати о томе који ће се град окитити престижном титулом.

  • Они ће се на лицу мјеста детаљно упознати са стањем на терену те упознати носиоце пројекта – рекао је Билбија и додао да ће завршна презентација бањалучке кандидатуре бити одржана 24. септембра у Бриселу, те да ће Европска комисија дан касније, 25. септембра, одлучити ко ће од три градова финалиста – Бање Луке, Мостара и норвешког Бода бити изабран за Европску престоницу културе 2024. године, у категорији земаља изван ЕУ.