Тузланска улица: Почела градња водовода и канализације

У Тузланској улици на Старчевици данас је почела реализација више пројеката из области водоснабдијевања и канализације, укупне вриједности од 650.000 КМ.

Кроз пројекат „Вода 2“ у овој улици биће реконструисан постојећи и изграђен нови цјевовод у укупној дужини од 2,3 километра. Истовремено, почела је изградња фекалне канализације.

-У овој и околним улицама било је доста кварова и губитака воде, тако да постоји потреба за реконструкцијом постојећег цјевовода и доградњом новог за снабдијевање водом. Послије овог посла, слиједи још једна фаза радова из „Воде 2“, која се односи на градњу око 500 метара секундарне мреже – казао је градоначелник Игор Радојичић који је данас обишао Тузланску улицу.

Уз ове пројекте из „Воде 2“, како је истакао – ради се канализациона мрежа која треба у цјелости да „покрије“ Тузланску улицу.

  • Канализациона мрежа је рађена у неколико фаза, а сада су се стекли услови да се са још 500 метара додатне мреже прикопча цијела траса и тако ријеши канализација на овој локацији – закључио је он.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Старчевица Предраг Ђајић казао је да се проблем канализације у том насељу рјешава фазно, почешви од Улице Слободана Дубочанина па до Тузланске.

  • Доста ствари је ријешено у нашем насељу, од надоградње школе до изградње кружних токова и Источног транзита. Преостало је питање водоснабдијевања треће висинске зоне које ће бити ријешено кроз пројекат „Вода 3“ – казао је Ђајић.