Тендер за који дан: Нова дворана ниче на мјесту Шопинг центра

Град Бања Лука расписаће у наредним данима тендер за реконструкцију и пренамјену некадашњег Шопинг центра у Јеврејској улици у спортску дворану, у вриједности од 1,02 милиона КМ.

Овим ће кренути конкретна реализација планова за промјену намјене Шопинг центра, највећег овогодишњег пројекта из области спортске инфраструктуре. Припреме за реализацију овог пројекта отпочеле су још прошле године, рашчишћавањем власничких односа и уласком механизације које је уклонила остатке некадашњих пословних простора.

Према пројекту, предвиђена је пренамјена овог, сада девастираног простора у савремену спортску дворану у укупној површини од 2110 квадратних метара.

По тендерској документацији, изабрани извођач радова биће у обавези да објекат заврши у року од шест мјесеци.

С обзиром на то да ће тендер бити расписан у неколико наредних дана, очекује се да пристигле понуде заинтересованих компанија требале бити отворене половином идућег мјесеца.

Како је планирано, потребна финансијска конструкција, процијењена на 1.025.000 КМ, биће осигурана из више екстерних извора, укључујући и могућност дјелимичног учешћа града, и то у оквиру овогодишње емисије градских обвезница. Ипак, највећи дио новца требао би бити осигуран мимо градске касе.