Талић у Салцбургу на скупу „Мобилност у паметним градовима“

Предсједник Скупштине града Бање Луке Зоран Талић, на позив предсједника Института региона Европе (IRE) Франца Шаусбергера, учествује у раду конференције „Мобилност у паметним градовима“ која се одржава у Салцбургу.

Талић је истакао како би  Салцбург могао бити  добар примјер Бањој Луци, поготово када су у питању рјешења проблема саобраћајних гужви и развоја саобраћајне инфраструктуре.

-Салцбург има заиста интересантна рјешења када је у питању јавни превоз. Размијенили смо доста интересантних идеја о тој теми, а које би у будућности могли да примјењујемо – рекао је он.

 

Овом приликом предсједник градске Скупштине састао  се и са градоначелником Салцбурга Харалдом Пројнером, сс којим је разговарао о концепту развоја такозваних „паметних градова“, о сарадњи два града у областима саобраћаја и туризма.

– Бањалучки градски парламент је крајем прошле године усвојио нову Стратегију развоја града у којој је један од циљева који желимо испунити управо концепт „паметног града – подсјетио је предсједник Талић