Сљедеће седмице почиње акција кошења амброзије

Кошење јавних површина на којима је евидентирана амброзија почеће од 15. јула, најављено је из Одјељења за комуналне послове.

Као и ранијих година, план је да кошење ове коровске биљке отпочне прије њеног цвјетања, и да акцијом буду обухваћена сва насеља.

-Косиће се у више наврата, чиме ће бити обухваћено близу 70.000 метара квадратних јавних површина – рекли су у одјељењу и додали да је у буџету Града за ове намјене издвојено 20.000 КМ.

Како су истакли, амброзија се најчешће јавља у близини мјеста гдје се изводе грађевински радови и одређени прекопи. То је коровска биљка која се не може потпуно уништити, али се предузимањем разних мјера може успјешно сузбити.

Велики проблем, код борбе против ове коровске биљке, представљају запуштене приватне парцеле гдје Градска управа нема надлежности да предузима мјере сузбијања.

-Апелујемо на грађане да нам се прикључе у овој акцији јер свака уништена биљка представља допринос у борби против ове аларгене коровске биљке – истакли су у ресорном одјељењу, који ову акцију кошења проводе у сарадњи са Комуналном полицијом и Одјељењем за инспекцијске послове, који ће током редовних контрола опомињати власнике дворишта и парцела да су дужни да их одржавају.