Сједница Скупштине града заказана за 24. јуни

Наредна редовна 40. сједница Скупштине града биће одржана 24. јуна, одлучио је на данашњој сједници колегијум Скупштине града. Преглед материјала за ову сједницу разматраће скупштиниски колегијум на сјединици 11. јуна.

Половниом јула требало би да буде одржана и 41. сједница.

Градоначелник Игор Радојичић казао је да иако је још на снази доста мјера предострожности, постепено се враћају и редовне активности.

-Још од фебруара и марта на чекању се налазе десетине тачака из редовних дјелатности Градске управе и Скупштине града. У овом моменту, преко 60 тачака требало би да се нађе на јунској редовној сједници – навео је Радојичић.

Како је истакао, приједлог ребаланса буџета Града неће бити разматран на тој сједници с обзиром на то да се у наредном периоду мора пратити развој не само епидемије, него и економско-финансијских посљедица тога.

Према његовим ријечима, велики је поремаћај јавних финансија и у економији глобално, те је потребно вријеме за сагледање тих трендова.

Када је ријеч о одржавању сједница до краја године, како је истакао – посебан проблем могу представљати заказани локални избори, јер ћемо на јесен практично два или три мјесеца имати нефункционалне органе Скупштине града, што може довести у питање доношење свих важнијих докумената за наредну годину.

Предсједник Скупштине града Зоран Талић казао је да су се стекли услови за одржавање редовних сједница и да према обавјештењу из ресорног министарства – није потребна сагласног Републичког штаба за ванредне ситуације.

-Неопходно је да се придржавамо свих мјера за боравак у затвореном простору. У зависности од епидемиолошке ситуације, сједница ће бити одржана или у скупштинској сали или у Банском двору – навео је он.