Старчевица: Дворана „под кровом“, у току тендер за опремање

Радови на изградњи нове спортске дворане на Старчевици, уз Основну школу „Бранко Радичевић“, напредују одличним темпом, а будућа дворана је ових дана стављена „под кров“.

Уз постављену кровну конструкцију, ових дана окончано је и малтерисање објекта, а у току је постављање фасаде. Током досадашњих радова, изграђен је и паркинг за потребе будуће спортске дворанe. Упоредо с тим, ових дана је расписан и тендер за унутрашње опремање дворане.

Овај пројекат, вриједан 950.000 КМ, требало би да буде окончан ове јесени, чиме ће ученици ове школе имати боље услове за одвијање часова физичког васпитања, а у расположивим терминима дворана ће бити доступна за спортисте и клубове.

Радови су почели половином априла, а изводи их конзорцијум којег чине четири фирме, на челу са „Прогресградњом“.

Упоредо са Старчевицом, на јесен је планиран почетак градње још једне нове спортске дворане, и то уз школу „Свети Сава“ на Лаушу, за шта је у току тендер за избор извођача радова.

Тиме би Бања Лука у размаку од само пар година добила трећу, нову спортску дворану, након што је већ изграђена нова дворана на мјесту некадашњег „Шопинг центра“.