Спортски сусрети лица са инвалидитетом

Спортски сусрети лица са инвалидитетом, 11. по реду, биће одржани у Спортској дворани “Борик” у понедјељак, 3. децембра, а поводом Међународног дана лица са инвалидитетом.

Очекује се око 180 учесника (лица са инвалидитетом) која ће се такмичити у девет спортских дисциплина, прилагођених њиховим могућностима.

Како су саопштили из Градског одбора удружења инвалида Бања Лука, учешће на сусретима узеће чланови седам удружења која окупљају лица са инвалидитетом у Бањој Луци, и то: Удружење дистрофичара регије Бања Лука, Удружење параплегичара регије Бања Лука, Градска организација слијепих, Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним лицима, Удружење глувих и наглувих регије Бања Лука, Савез инвалида рада града Бања Лука и Удружење цивилних инвалида рата града Бања Лука. Планирано је и учешће гостију, и то: Друштва за спорт и рекреацију инвалида у колицима Нови Сад, Голбал репрезентација Србије и Центар за слијепу и слабовиду дјецу и омладину Сарајево.

У склопу манифестације планирано је и представљање путем штандова удружења чланица Градског одбора Удружења лица са инвалидитетом.

Град Бања Лука је и ове године одобрио бесплатно кориштење дворане „Борик“ и финансијски подржао ову активност.