Сајам запошљавања: Понуђено 300 радних мјеста

Замјеник градоначелника Срђан Амиџић, отворио је данас у дворани Облићево  „Сајам запошљавања Бања Лука 2018“, са око 50 излагача, међу њима понајвише предузећа у потрази за квалификованом радном снагом.

Поред њих, на сајму учествују и агенције за посредовање при запошљавању, образовне институције, установе за преквалификацију и доквалификацију, те представници банкарског сектора.

– Градска управа подржава све активности које се проводе на запошљавању младих људи , а овај сајам је право мјесто гдје ти млади људи могу пронаћи посао – истакао је Амиџић.

Он је захвалио Градској развојној агенцији и Заводу за запошљавање Републике Српске који су заједно са Градском управом организовали овај скуп.

Директор Градске развојне агенције Марио Милановић, истакао је да на сајму, између осталих, учествује и двадесетак излагача из области образовања који имају за циљ да промовишу дефицитарна занимања. Такође, на сајму ће и средње школе презентовати смјерове стручног образовања за ученике завршних разреда основних школа.

– Очекује се да послодавци младим људима данас понуде око 300 нових радних мјеста – нагласио је Милановић.

У оквиру сајма биће одржана и панел дискусија гдје ће се дискутовати о неколико актуелних тема у растућем сектору информатичке индустрије.