Савез националних мањина обиљежио 15 година рада

Поводом 15. годишњице рада, Савез националних мањина Републике Српске, организовао је данас свечану академију у Банском двору. Истовремено, вечерас у дворани Обилићево биће одржана смотра културног стваралаштва националних мањина РС.

Градоначелник Игор Радојичић, који је присуствовао свечаној академији, казао је да Град сваке године подржава смотру националних мањина, као и уопште рад Савеза иако дјелује на подручју Републике.
-Имао сам прилику да пратим Савез, од доношења закона о правима националним мањинама и првих дана оснивања те организације. Мислим да су доста добро организовано удружење грађана, које је успјело преживјети и смјене генерација и остало да траје – нагласио је Радојичић.

Премањеговим ријечима, Град Бања Лука подржава активности и Савеза и појединчано удружења националних мањина кроз више начина, од обезбјеђења просторија за рад Савеза и појединих удружења до учествовања у пројектном финанасирању.

На данашњој академији, додијељене су захвалнице појединцима и удружењима који су помогли рад Савеза, затим дугогодишњим бившим руководицима удружења, као и удружењима националних мањина која трају више од 15 година.