Реализација пројекта „Зближимо се уз сликовницу о мултипли склерози“

Удружење обољелих од мултипле склерозе Републике Српске одржаће 27. маја презентацију сликовнице о мултипли склерози. Све информације о болести, симптомима, лијечењу, као и о потребама обољелих представљене су у виду едукативне сликовнице, како би приближили и упознали становништво са мултипла склерозом и обољелим од ове болести. Презентација ће бити одржана у хотелу Талија у улици Српска 9, у  Бањој Луци у 11.00 часова.

Промоција сликовнице планирана је и на Тргу Крајине 29. и 30. маја, у времену од 10.00 до 15.00 часова. Такође, јавно окупљање обољелих од мултипле склерозе, њихових чланова породице, пријатеља и осталих који подржавају ове особе, поводом свјетског дана мултипле склерозе биће одржано у сриједу 30. маја, са почетком у 12.00 часова, на Тргу Крајине.

Наведене активности, удружење реализује у оквиру пројекта „Зближимо се кроз сликовницу о мултипли склерози” који је Град подржао путем јавног позива, а циљ пројекта је  подизање свијести о мултипли склерози кроз смањење дискриминације и учење о овој болести.