Расписан тендер за главни пројекат моста у Доцу

Град Бања Лука расписао је јавну набавку за израду техничке документације за нови мост у Доцу, у оквиру припрема за градњу овог објекта. Ово је први корак у реализацији овог пројекта, послије недавног избора идејног рјешења будућег, највећег градског моста.

Према подацима Одјељења за саобраћај и путеве, набавком се тражи израда идејног пројекта на потезу од уклапања у Булевар цара Душана до споја Мачванске улице са Булеваром војводе Степе Степановића, те израда главног пројекта колског моста.

  • Ради се о капиталном пројекту који би требало да се реализује у пет фаза – рекао је начелник овог одјељења Славиша Сандић и додао да ће, у оквиру овог процеса, бити покренута и измјена регулационог плана овог подручја.

Према његовим ријечима, прва фаза овог пројекта јесте изградња колског моста чија градња би требала почети наредне јесени. Међутим, прије уласка у радове на конструкцији будућег моста, биће изграђена саобраћајница испод Kастела, односно наставак Булевара Цара Душана.

Како је планирано, Мачванска улица биће проширена са четири саобраћајне траке на потезу до раскрснице са Булеваром Степе Степановића, а потом ће бити изграђена и нова саобраћајница уз Средњошколски дом, па све до Источног транзита.

  • На основу идејног рјешења, биће грађен и пјешачки мост изнад колског моста који практично иде са платоа од Тржнице па до платоа испред Правног факултета, али он ће се радити у каснијим фазама реализације пројекта – наглашава Сандић.
 Првонаграђено идејно рјешење будућег моста у Доцу

Првонаграђено идејно рјешење будућег моста у Доцу