Расписан позив: 200.000 КМ за побољшање квалитета земљишта

Центар за развој пољопривреде и села расписао је данас јавни позив за побољшање квалитета земљишта, за шта је обезбијеђено 200.000 КМ.

За ове субвенције средства су прикупљена на основу накнаде за претварање пољопривредног земљишта у непољопривредне сврхе и биће искориштена за суфинансирање пројеката чијом реализацијом се стварају услови за оспособљавање неплодног земљишта за пољопривредну производњу.

Како су навели из Центра за развој пољопривреде и села, основни циљеви додјеле ових субвенција су повећање ораничних површина и привођење култури, кроз мјере оспособљавања и уређења пољопривредних земљишта која су деградирана, запуштена, која су лошијег квалитета или су неплодна, поправку и побољшање плодности земљишта, спровођење противерозивних мјера или мелиорације пољопривредног земљишта слабијег квалитета и спровођење поступка комасације.

Максимална средства која може остварити апликант утврђују су у висини 60 одсто од  вриједности пројекта, а не могу бити већа од 5.000 КМ по пројекту. Минимална површина пољопривредног земљишта која се мора обухватити овим мјерама је један хектар, а максимална површина пољопривредног земљишта које се може пријавити износи пет хектара.

Конкурсне пријаве за додјелу средстава са свим прилозима, са назнаком „Средства за претварање пољопривредног земљишта“ потребно је доставити до 31. августа лично Служби за планирање и развој Центра, радним даном од 9 до 15 часова, или путем поште на адресу: Војводе Момчила 10, 12 и 16, Бања Лука. Све додатне информације могу се добити у просторијама центра или на телефоне број: 051/433-621, 051/433-622 или 051/433-636.

Погледајте:

Јавни позив

Правилник

 Фото илустрација

Фото илустрација