Радојичић са Тимом за ЕПК: Провешћемо квалитетне културне пројекте

У наредних пар седмица градске власти процијениће шта то од укупног пројекта Европска престоница културе 2024, Бања Лука може сама даље да реализује, уз жељу да заживе квалитетни културни пројекти, изјавио је градоначелник Игор Радојичић, након састанка са представницима Тима за кандидатуру Бање Луке за ЕПК 2024. године.

Он је нагласио да је урађен огроман посао и одличан пројекат за кандидатуру Бање Луке за ЕПК 2024. године.

  • Иза овог пројекта је стала готово цијела културна сцена нашег града, уз Бихаћ и Јајце, те показала висок степен јединства у раду за апликацију ЕПК 2024. Било би штета бацити сву енергију и знање који су уложени у конципирање различитих садржаја и због тога настављамо рад кроз који ћемо реализовати изабране пројекте из апликације. Искуства других градова који нису прошли као европске престонице културе, а имали су квалитетне програме, показују да се може радити даље уз другачији приступ – објаснио је Радојичић.

Он је напоменуо да је Бања Лука у Бриселу била у конкуренцији са „градом из државе неуспоредиво већих финансијских капацитета“.

  • Иако мислимо да је наш пројекат био много креативнији и бољи, чини се да је ипак пресудила логистика, али и геополитика – казао је Игор Радојичић

Шеф тима за кандидатуру Бање Луке за ЕПК 2024, Марко Билбија, рекао је да је у овом пројекту практично учествовала цијела бањалучка културна сцена и да је рађен у складу са Стратегијом развоја културе у граду.

  • Ми смо успјели да каналишемо енергију која се окупила око овог пројекта. Овим смо, заправо, показали колики је капацитет наше културне сцене. Пројекат ЕПК Бања Лука 2024. је рађен у складу са стратегијом развоја културе у граду. Радећи на пројекту поставили смо одличан темељ који може да се надограђује. Задржали смо велику енергију коју смо имали кроз цијели пројекат и спремни сма да наставимо спроводити пројекте које смо дефинисали кроз рад на апликацији – навао је Билбија.