Радојичић са словеначком амбасадорком Букинац

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић разговарао је данас са амбасадорком Републике Словеније у БиХ Зорицом Букинац.

У отвореном и срдачном разговору, Радојичић је упознао амбасадорку Букинац са актуелним пројектима градске администрације, са посебним освртом на међународне конкурсе за три велика градска пројекта.

Он је најавио да ће ускоро бити расписан међународни конкурс за идејно рјешење будуће конгресно – конференцијске дворане, укључујући и хотел више категорије. Такође, у плану је и расписивање међународних архитектонских конкурса за нови градски мост у Доцу и за централно подручје града.

-Када је ријеч о сарадњи са Удружењем Словенаца „Триглав“, Град им додијелио нови простор за рад, а ради се о једном од најактивнијих удружења националних мањина у Бањој Луци – рекао је Радојичић.

Амбаасадорка Букинац захвалила је Градској управи на помоћи у рјешавању питања порстора за рад Удружења Словенаца, али и на досадашњој подршци коју Град пружа раду овог удружења.

Током сусрета у Градској управи,  разговано је о могућностима интензивирања економске и сарадње на пољу културе са локалним заједницама у Словенији.