Радојичић представља Бању Луку на „азијском Давосу“

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић отпутовао је у вишедневну, службену посјету Кини, гдје ће учествовати на двије велике међународне конференције, укључујући и велики скуп у Тјанђину познатом као „азијски Давос“.

Као представник једине локалне заједнице из Републике Српске, првог дана посјете градоначелник Радојичић представио је развојне потенцијале Бање Луке на конференцији под називом „градови – пријатељи Тјанђина“.

Учествујући у дијелу конференције, посвећене потенцијалима европских градова средње величине, Радојичић је, између осталог, истакао основне приоритете градске администрације и планове за развој Бање Луке, као једног од регионалних центара.

Како је предвиђено, Радојичић би се, у оквиру ове конференције, требао састати и са замјеником градоначелника Тјанђина Жао Тајешаном.

Током конференције, Радојичић је нагласио циљеве који су дефинисани нацртом Стратегије развоја Бање Луке за период до 2027. године.

-У овом дијелу конференције учествовали су градоначелници 11 градова из цијелог свијета – рекао је Радојичић и додао да је овом конференција отворен простор за развој ближих односа између Бање Луке и кинеског Тјанђина.

Током боравка у Кини, Радојичић ће у Тјанђину учествовати и у раду „Сусрета нових лидера“, који окупља више од 2.000 званичниика из цијелог свијета. Овај, широм свијета познати скуп, често се назива и „азијским Давосом“.

Како је предвиђено, Радојичић ће на овој конференцији представити Бању Луку и њене потенцијале пред градоначелницима бројних свјетских градова.