Радови у пуном јеку: До краја августа нови пут у Чесми

Градња централне саобраћајнице у насељу Чесма, у Улици Петра Великог, требало би да буде оконачна до краја августа, након што су посљедњих дана интензивирани радови, саопштено је из Одјељења за саобраћај и путеве.

Према њиховим подацима, радови су ушли у завршну фазу, а тренутно се ради на постављању ивичњака, уградњи тампона, те постављању нисконапонске канализације и јавне расвјете.

Већ су завршени радови на изградњи оборинске канализације, широком откопу и изради насипа. Сви корисници водовода су преприкључени на нови водовод, тако да у одјељењу очекују да ће се радови убрзати и завршити на вријеме.

– С обзиром на чињеницу да се гради саобраћајница у пуном профилу и да се гради у насељу које је густо насељено, било је великих тешкоћа да се изведу радови на оборинској канализацији, а да се саобраћај истовремено безбједно и неометано одвија. Осим саобраћаја, извођача је успоравало и мноштво подземних инсталација (водовод и телекомуникације) које је било потребно измјестити и преприкључити постојеће кориснике – истичу у Одјељењу.

Дужина нове саобраћајнице износи  нешто више од 820 метара. Поред коловоза, изградиће се и обострани тротоар, оборинска и нисконапонска канализација, јавна расвјета, као и нова аутобуска стајалишта. Вриједност инвестиције је 750.000 КМ а радове изводи предузеће „Козарапутеви“.