Радови на новом мосту у пуном јеку

Радови на уклањању дотрајале конструкције Зеленог моста су у пуном јеку и очeкује се да би преостала конструкција могла бити извучена на обалу у неколико наредних дана, потврђено је у компанији „Приједорпутеви“, којој је повјерена изградња новог моста који ће повезати Кочићев вијенац и Обилићево.

 

Протеклих дана, грађевинци су уклонили половину конструкције и један од носећих стубова, док би преостали посао на извлачењу остатака старог моста требао бити завршен у неколико наредних дана.

Директор „Приједорпутева“ Раденко Црногорац истиче да се радови углавном одвијају предвиђеном динамиком, те да ће, у наредној фази, радити на изградњи приступног пута како би се омогућио несметан улазак специјализованој машини која ће „побијати“ шипове за нови мост.

-Очекујемо да ћемо са побијањем шипова почети већ током овог мјесеца, у зависности од динамике изградње приступних путева – рекао је Црногорац.

Према уговору са овим предузећем, радови на изградњи моста требали би бити завршени у року од пет мјесеци, а вриједност уговорених радова износи 2,2 милиона КМ. За разлику од старог моста, нова конструкција имаће двије саобраћајне траке, као и пјешачку и бициклистичку стазу.