Радови вриједни 650.000 КМ: Почиње градња новог тротоара у Залужанима

Изградња тротоара и бициклистичке стазе у дужини од једног километра у Улици пут српских бранилаца у Залужанима требало би да почне почетком идућег мјесеца, потврђено је у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Према пројекту, вриједном око 650.000 КМ, пјешачка и бициклистичка стаза у централној и најфреквентнијој саобраћајници у Залужанима биће саграђена на дионици од тржног центра „Хиперкорт“ до Грмечке улице.

Како су истакли у надлежном одјељењу, пројекат се реализује у сарадњи са Јединицом за координацију пољопривредних пројеката РС која је и проводила поступак јавне набавке. По основу те набавке, за најповољнијег понуђача изабран је конзорцијум предузећа „Козарапутеви“ и „Приједорпутеви“.

Према плану, тротоар ће бити изграђен уз десну страну саобраћајнице у дужини од једног километра, као и бициклистичка стаза.

-Пјешачка стаза биће ширине један и по метар, бициклистичка стаза ширине један метар, а биће изграђен и појас зелене површине. Осим тога, у десној страни коловоза, биће урађена оборинска канализација – рекли су из надлежног одјељења.

 

 Фото илустрација

Фото илустрација

Како истичу, основни мотив за покретање овог пројекта – повећање безбједности пјешака који се у великом броју крећу овом фреквентном саобраћајницом уз коју је изграђен велики број пословних и стамбених објеката.

Истовремено, у Залужанима се већ гради пјешачка стаза на потезу од моста преко ријеке Драгочајке. На овом потезу гради се пјешачка и бициклистичка стаза у дужини од 250 метара, као и 360 метара нове оборинске канализације. За ове радове из градског буџета издвојено је 200.000 КМ.