Радови вриједни милион КМ: Почиње обнова ОШ „Змај Јова Јовановић“

Велика обнова једне од најстаријих бањалучких основних школа, „Змај Јова Јовановић“, почеће ових дана у оквиру овогодишњег плана санације школа и вртића, вриједног 6,5 милиона КМ.

Радови на овој школи ће коштати око милион КМ и обезбијеђени су кроз пројекат „Енергетске ефикасности“.

Од енергетских мјера на овој школи, планирана је замјена постојећих вањских прозора и врата, постављање топлотне изолације на фасадне зидове и кров објекта, те уградња термостатских вентила и пумпи.

Директорица ОШ „Змај Јова Јовановић“ Дијана Богдановић каже да су са радошћу дочекали реконструкцију објекта, који се од 1971. године налази на садашњој локацији.

-Захвални смо институцијама што су препознали да овај објекат заиста заслужује комплетну санацију, посебно узимајући у обзир чињеницу да стално имамо повећање броја ученика. По окончању свих планираних радова, наши ђаци и наставници добиће много боље услове за рад – закључила је она.

У оквиру овогодишњег плана обнове школских објекта, у току су обимни радови на објекту школе „Бранко Ћопић“ у Борику, за шта је такође кроз пројекат енергетске ефикасности обезбијеђено око 700.000 КМ.

Истовремено, на Страчевици је у току градња спортске дворане ОШ „Бранко Радичевић“, за шта је из градског буџета издвојено 950.000 КМ.

Уз ове двије, овогодишњим планом обухваћене су и подручна школа у Павловцу, средња Економска школа, те школа у Стричићима која је добила нову столарију и обновљену фискултурну салу.

Како су потврдили у Одјељену за образовање, здравство, омладину и спорт – радови су планирани и у Основној школи „Бранислав Нушић“ и подручној школи у Дракулићу. Уз школу у Борковићима планирана је градња дјечијег игралишта.

Свеукупно,  6,5 милиона КМ биће издвојено ове године за реконструкцију или градњу 17 школских или предшколских објеката. Средства су обезбиједили Град, Свјетска банка кроз пројекат „Енергетске ефикасности“ који имплементира Министраство за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС, затим Министарставо просвјете и културе РС, УНДП, Влада Србије и јапанска Владе.