Радови вриједни милион КМ: Добар темпо у градњи пута кроз Шарговац

У оквиру изградње централне саобраћајнице кроз Шарговац, у току су радови на откопу и проширењу саобраћајнице, те изградњи фекалног  и оборинског  колектора, потврђено је из Одјељења за саобраћај и путеве.

Према њиховим подацима, радови се одвијају планираном динамиком, а грађевинске екипе тренутно раде и на измјештању стубова расвјете и пребацивања каблова на нове стубове. Упоредо с тим, почели су и радови на кућним прикључцима на канализацији.

Изградња централне саобраћајнице кроз насеље Шарговац, вриједне око милион КМ, почела је половином прошлог мјесеца у оквиру великог инвестиционог циклуса под називом „Бања Лука се гради“.

Ријеч је о једном од највећих пројеката из области саобраћајне инфраструктуре, који ће имати велики утицај на квалитет живота у Шарговцу, једном од најбрже растућих насеља у којем данас живи око 7.500 становника.

Рок за завршетак радова је 180 дана, а извођач радова је предузеће „Грађење Ђурић“. Средства за извођење овог пројекта обезбједила је Влада Републике Српске.