Пројекат Града и УНДП-а: Лауш добија два игралишта, радови у још четири насеља

Током сљедеће седмице требало би да почну радови на изградњи дјечијег игралишта на Лаушу, у Улици Др Косте Крсмановића.

За још једно игралиште у овој мјесној заједници, на локацији код цркве на Лаушу, у наредних десетак дана очекује се расписивање тендера за избор извођача радова. Оба игралишта градиће се у оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“.

 Увођење извођача у радове на изградњи дјечијег игралишта у ул. Др Косте Крсмановића

Увођење извођача у радове на изградњи дјечијег игралишта у ул. Др Косте Крсмановића

Извођач за грађевинске радове на игралишту на Лаушу предузеће „Грађење Ђурић“ у четвртак,15.новембра је уведен на ово, као и на градилишта у мјесне заједнице: Сарачица, Паприковац и Росуље, такође укључене у овај пројекат.

Према подацима Одјељења за општу управу, у Сарачици почиње градња тротоара, на Паприковцу санација огранка Улице Давида Штрпца у дужини од око 250 метара, док је у Росуљама уведен извођач у радове на санацији објекта мјесне заједнице.

Ускоро се очекује и реализација преосталих пројеката, које су савјети мјесних заједница кандидовали за 2018. годину, и то радови на унутрашњем уређењу и опремању спортске балон-хале у Шарговацу и расписивање тендера за избор извођача за градњу друштвеног дома у Чесми.

Иначе, пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ је иницијатива влада Шведске и Швајцарске, а проводи га канцеларија Развојног рограма Уједињених нација (УНДП). За сваки пројекат УНДП издваја 70 одсто средстава, док је обавеза Града да обезбиједи 30 одсто.

Са подручја града Бање Луке у пројекту учествује шест мјесних заједница, и то: Лауш 2, Паприковац, Сарачица, Чесма, Шарговац и Росуље.

 Огранак Улице Давида Штрпца који ће бити саниран

Огранак Улице Давида Штрпца који ће бити саниран

 Наставиће се градња тротоара у Сарачици

Наставиће се градња тротоара у Сарачици