Пријем за ансамбле „Веселин Маслеша“ и „Коло“

У Градској управи данас је одржан пријем за делегације Ансамбла народних игара и пјесама „Веселин Маслеша“, организаторе „Фестивала српског фолклора“ и Националног ансамбла Србије „Коло“, једног од учесника овог фестивала.

Замјеник градоначелника Бање Луке Срђан Амиџић и начелница Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић пожељели су добродошлицу гостима и честитали на успјешној организацији фестивала, који је синоћ завршен на Кастелу наступом ансамбала „Коло“ и „Маслеша“.

-Град подржава овакве манифестације, које промовишу нашу традицију и обичаје. Уз госте из Србије, организатор је успио окупити сва културно-умјетничка друштва из Бање Луке, што је дало додатни печат овом фестивалу – казао је Амиџић.

Према његовим ријечима, Град је радо пружио подршку овој смотри фолклора, у којој су током четири вечери трајања посјетиоци могли да уживају у најквалитетнијим извођењима српских игара и пјесама из Републике Српске и Србије.

Амиџић је организатору фестивала честитао и значајн јубилеј – 70 година постојања и рада Ансамбла „Веселин Маслеша“.

Иначе, АНИП „Веселин Маслеша“ организовао је трећи по реду „Фестивал српског фолклора“ од 5 до 8. јула на тврђави Кастел, у оквиру којег су одржали и цјеловечерњи јубиларни концерт.