Пријаве за фестивал цвијећа још отворене: Сва три дана продајног карактера

Како би омогућили што већем броју цвјећара да учествују на предстојећем Фестивалу цвијећа и суграђанима да купе цвијеће по сниженим цијенама, надлежно Одјељење за комуналне послове одлучило је да сва три дана ове манифестације буду продајног карактера.

-Уз простор за изложбу цвијећа и његово архитектонско рјешење, свим заинтересованим цвјећарима дајемо могућност да сва три дана фестивала могу и да продају своје производе, односно цвијеће и декоративни садни материјал. Потребно је да излагачи имају своје раднике и властите изложбене експонате – казали су из одјељења.

Нагласили су да је позив за учешће још отворен и да се сви заинтересовани могу пријавити надлежном Одјељењу за комуналне послове, путем електронске поште на адресу: komunalno@banjaluka.rs.ba или телефона на број: 051/244-436.

-Циљ је да се промовише Бања Лука као град зеленила, обогате манифестациони и туристички садржаји, као и промоција професија цвјећара, произвођача цвијећа и декоративног садног материјала, те пејзажне архитектуре и хортикултуре – навели су из одјељења.

Други „Бањалучки фестивал цвијећа“ биће одржан од 31. маја до 2. јуна у Парку „Петар Кочић“. Цвјетна оаза у центру града биће додатни садржај за суграђане и туристе, уз бројне друге манифестације које се овог прољећа дешавају у Бањој Луци.