Прикупљено више од 800.000 КМ кроз донације за игралишта

На ширем подручју града, за годину и по, саграђено је 19 нових дјечијих игралишта у великој акцији Града и друштвено одговорних компанија. Укупна новчана вриједност свих донација у оквиру ове акције до сада износи више од 800.000 КМ.

Од априла 2017. године, ново мјесто за игру добили су малишани из више насеља широм града. Ова акција Градске управе и друштвено одговорних компанија је једна од најбоље прихваћених активности од стране грађана, и као таква биће настављена и у наредном периоду.

Уз захвалност досадашњим донаторима, позив за учешће у акцији и даље остаје отворен за све заинтересоване компаније.

Тако су, захваљујући овој акцији, малишани до данас добили нове просторе за игру у Парку „Младен Стојановић“ (донација „Млијекопродукта“), у Булевару војводе Живојина Мишића (донација „Микрофина“), у Павловцу (донација компаније „Паспаљ“), у МЗ Петрићевац, на локацији „Жуте зграде“ – донација грађана и предузећа Жуте зграде – Фортуна, те у Новој вароши гдје су у Равногорској улици велико игралиште саградиле компаније „Елнос“ и „Тензо“.

Комапнија „М:тел“ поклонила је суграђанима дјечије игралиште и рекреативну зону у кругу „Акване“, а „Хемофарм“ ново игралиште најмлађима у Улици Старине Новака у насељу Обилићево. „Кроација осигурање“ је даровала игралиште дјеци у насељу Центар Алеја.

Заједничким улагањем компанија „Малбашић“, „Градип“, „Хидрокоп“ и „Арагоста“ изграђена су игралишта у Кнежопољској и у Улици Раде Врањешевић у насељу Борик. „Уникредит“ банка донирала је и обновила игралишта на плажи Абација и у Булевару цара Душана, док је „Крајинапетрол“ дао новчану донацију од 5.000 КМ.

У Залужанима, ново игралиште заједно су урадиле компаније „Ексклузив линжери“ и Грађење Ђурић; концерн „Аграм– Еурохерц“ уз помоћ Града саградио је ново дјечије игралиште у кругу вртића „Радост“, док су најмлађи у Карановцу добили игралиште захваљујући донацији „Дрвопродекса“ и ФК Карановац.

И малишани у Лазареву добили су нова мјеста за игру, и то једно у кругу Основне школе „Борисав Станковић“ које је донирала компанија „Меридиан“ и друго у Дубичкој улици, које су заједно обновили мјештани са тог простора и Град.

Захваљујући донацији „Адико банке“, ново игралиште недавно је изграђено и на Старчевици, док су радови још у току на игралишту у Новој вароши, у стамбеном блоку између улица Драгише Васића, Масарикове и Стевана Мокрањца, које гради „Тропик“.