Предсједник Талић угостио Љубивоја Ршумовића

Предсједник Скупштине града Бањалука, Зоран Талић угостио је данас истакнутог српског књижевника Љубивоја Ршумовића, уз чије су стихове одрасле многе генерације На састанку којем је присуствовао и предсједник Удружења књижевника Републике Српске, Предраг Бјелошевић, предсједник Талић захвалио је пјеснику, што даје велики допринос књижевности, позоришту и уопште култури Бањалуке и Републике Српске.

-Град Бањалука много пажње посвећује култури, то потврђује и стратегија развоја културе Града коју је усвојила Скупштина града  и кандидатура Бањалуке за европску престоницу културе. Стало нам је до добрих писаца и стваралаца из свих области умјетности који могу да допринесу култури нашег града и јачању сарадње са институцијама културе, рекао је предсједник Талић.

Књижевнк Љубивоје Ршумовић истакао је да је за њега Бањалука други српски град, одмах послије Београда у који увијек радо долази.

-Годинама сам сарађивао са Дјечијим позориштем, са Удружењем књижевника, част ми је што сам беседио на отварању Сајма књиге. Морамо много више пажње да посветимо читању да нам деца расту уз књиге и да негујемо таленат деце која воле писање. У то име, у мом завичају, у селу Љубишу, у општини Чајетина припремам едукативни рад са децом у „Академији сарадници сунца“, навео је Ршумовић.

Он је похвалио и Међународне сусрете писаца које организује Удружење књижевника и значај присуство истакнутих имена из свијета у Бањалуци.