Предсједник градске Скупштине примио учеснике Арт колоније „Крупа на Врбасу“

Предсједник Скупштине града, Зоран Талић, угостио је данас учеснике Арт колоније „Крупа на Врбасу“. Током сусрета разговарано је о значају обнављања ове колоније за Крупу на Врбасу и Бању Луку уопште, али и о подршци Града Бање Луке овој манифестацији.

Предсједник Талић је изразио задовољство због сусрета са умјетницима чија дјела красе просторије Градске управе, међу којима је и биста  првог бана Врбаске бановине Светислава Тисе Милосављевића.

– Драго ми је што је обновљена умјетничка колонија на крупским слаповима и немјерљив је ваш допринос култури Бање Луке и Републике Српске. Град Бања Лука ће у оквиру својих могућности увијек подржавати рад колоније и настојати да допринесе вашој манифестацији. Са градоначелником и начелницом Одјељења за културу разговораћу о томе да и ми позовемо умјетнике из градова партнера да се придруже овој колонији – рекао је Талић и подсјетио је да је Град Бања Лука усвојио стратегију развоја културе, те да је веома значајна кандидатура Бање луке за Европску пријестоницу културе.

Иницијатор обнављања колоније, академски вајар Душан Пашић, захвалио је предсједнику за пријем и подршку коју пружа умјетницима, али и интересовање за Арт колонију коју у суботу и званично отворио.

Академски сликар Бранко Никитовић из Вишеграда, и сам годинама организује ликовно саборовање у Вишеграду на које му долазе колеге из Бање Луке. Он је нагласио да су ови догађаји  наше огледало и наша душа.

Академски вајар из Београда Драгољуб Димитријевић истакао је да се у Бањој Луци не осјећа као гост и да се са нашим градом спријатељио путем својих умјетничких дјела.

Арт колонија „Крупа на Врбасу“ која је окупила академске вајаре, сликаре и графичаре траје до 25. августа.