Представљен пројекат усмјерен на јачање улоге жене у друштву

Представници Развојног програма Уједињених нација и Амбасаде Шведске у БиХ представили су данас у Градској управи пројекат под називом „Жене на изборима у БиХ“, који има за циљ да допринесе бољем и квалитетнијем животу грађана кроз веће учествовање жена у јавном животу.

Како је речено, кроз овај пројекат, путем радионица и различитих тренинга жели се пружити подршка Граду у наредне двије године у сегменту оснаживања ангажмана жена у јавном животу.

Замјеник градоначелника Бање Луке Срђан Амиџић казао је током данашњег састанка да је Град Бања Лука заинтересован за учешће у пројекту, који је усмјерен на јачање улоге жена у различитим сферама друштва.

-У наредном периоду очекујемо и конкретне смјернице и план активности за реализацију овог пројекта – казао је Амиџић, наглашавајући да Град Бања Лука у партнерству са УНДП-ом већ ради на више пројеката.

Данас представљени пројекат уско би сарађивао са пројектом „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“, у који је Град Бања Лука већ укључен, и у оквиру којег би се на нивоу мјесних заједница радило на јачању капацитета за укључивање жена у друштвени живот.