Представљене могућности за сарадњу Бање Луке и Тјенђина

Градоначелник Игор Радојичић данас се сусрео са делегацијом кинеског Тјенђина, коју је предводио Ђи Гуоћанг, члан Сталног комитета Градског комитета Комунистичке партије Кине Тјенђин.

Током срдачног сусрета у Градској управи, гости из Кине захвалили су на топлом пријему и добродошлици, истичући да се ради о пријатељским градовима, те да Бања Лука и Тјенђин имају добру подлогу за сарадњу.

Они су нагласили да би Бања Лука и Тјенђин могли да остваре сарадњу у областима индустрије, инфраструктуре и образовања.

Истовремено, градоначелник Радојичић упознао је кинеску делегацију са могућностима за пословну сарадњу у области изградње мостова, градње нове мултифункционалне конгресно-концертне дворане, пројекта третмана отпадних вода и рјешавања чврстог отпада.

Такође, упознао их је и са активностима града у вези са успостављањем пословних зона и могућностима које се нуде потенцијалним инвеститорима – од олакшица за пословање, земљишта и инфраструктуре.

На данашњем састанку договорено је да се провјери заинтересованост кинеских компанија за неке од понуђених пројеката у Бањој Луци, а исказана је и намјера да се наредне године организује сусрет привредника из два града како би се разговарало о могућностима пословне сарадње.