Предложите манифестације за „Прољеће у Бањалуци“

Градска управа упутила је позив удружењима и правним лицима да доставе своје приједлоге манифестација за програм “Прољећа у Бањалуци“ за 2020. годину, које ће бити реализоване у периоду од 15. априла до 15. јуна наредне године.

-По први пут на овакав начин припремамо програм „Прољећа у Бањалуци“, манифестације која је већ постала препознатљива по бројности и квалитету догађаја које је чине. Обједињавањем готово свих културних, спортских и туристичких догађаја у овај програм има за циљ да се наш град и регионално промовише и привлачи посјетиоце из цијелог региона – казао је начелник Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Невен Станић.

Он је нагласио да би овај позив за избор манифестација за „Прољеће у Бањалуци“ требало да допринесе да се дође до још квалитетног и новог садржаја.

Говорећи о манифестацијама које се могу предложити, рекао је да је потребно да имају креативан садржај који ће побољшати културну, туристичку, спортску, забавну и гастрономску понуду у граду за госте, туристе и домаће становништво.

Према позиву, већина садржаја треба да буде везана за два значајна датума за град Бању Луку – 22. април Дан града и Спасовдан, крсну славу града, која се наредне године обиљежава 28.маја.

У програм ће бити укључени музички, позоришни, књижевни, ликовни, филмски, плесни, фолклорни, туристички и спортски садржаји, односно манифестације и пројекти који одражавају традиционалне културне и умјетничке вриједности, као и савремене токове у свим облицима умјетности и културе.

Пријаве на јавни позив са потребном документацијом треба доставити до 17. јануара 2020. године.

Комплетан јавни позив и обрасце можете преузети овдје.