По први пут: Стипендије за деветоро најбољих спортиста

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, уручио је данас рјешења о стипендирању за деветоро најперпективијих спортиста са подручја града, у оквиру нове, градске политике којом се настоје подржати млади спортисти како би у будућности остваривали што боље резултате на спортском пољу.

Након данашњег пријема за младе спортисте, Радојичић је нагласио да је ова иницијатива прешла пут од идеје до реализације и да су данас, коначно, уручене прве градске стипендије за остварене резултате.

Наш успјешни кајакаш Дарко Савић, који је добио сениороску стипендију, изразио је задовољство што је идеја о награђивању најуспјешнијих спортсита проведена у дјело.

– Лично, много ми значи што је Град стао иза нас и подржао наш рад, а на нама је сада оправдамо то повјерење – рекао је Савић.

Млада атлетичарка Александра Рољић, иза које су бројни међународни успјеси у категорији јуниора, нагласила је да је град Бања Лука стао иза својих, најперспективијих спортиста и да је радује што су добили ову подршку.

Спортисти који су добили прве градске стипендије су: сениори Дарко Савић (Кајак кану клуб Врбас) и Никола Бјелајац (Пливачки клуб Олимп), те јуниори Сара Микача (Тениски клуб Младост), Павле Дујаковић (Карате клуб Енергија), Ања Лолић (Карате клуб Енергија), Драгана Домузин (Женски кошаркашки клуб Орлови), Александра Рољић (Атлетски клуб Бања Лука), Бојан Максимовић (Школа шаха Скакач) и Марко Ковачић (Академски пливачки клуб 22.април).

Према новој категоризацији, спортисти се на основу остварених резултата разврставају у четири категорије, и то: заслужни спортиста, спортиста интернационалног разреда, спортиста првог разреда и спортиста другог разреда. По новим прописима, Град обезбјеђује средства за заслужне спортисте, спортисте интернационалног разреда и спортисте првог разреда.