По први пут категоризација спортиста: Стипендије за најбоље

Град Бања Лука, од наредне године, по први пут стипендираће спортисте који то заслужују на основу постигнутих резултата.

Од 1. до 15. јула ове  године биће отворене пријаве за категоризацију спортиста, како би Град Бања Лука, у складу са важећим прописима, обезбједио средства у буџету за 2019. годину за њихово стипендирање.

-Ова новина је дефинисана Програмом развоја спорта Града Бања Лука за период 2018-2022. године, а све у намјери да се кроз системска рјешења пружи пуна подршка спортистима и њиховом даљем усавршавању – кажу у надлежном Одјељењу за образовање, здравство, омладину и спорт.

Како су нагласили, Град Бања Лука је једина локална заједница, која ће дати стипендије спортистимаа на основу категоризације спортиста.

Појаснили су да се категоризација спортиста врши на основу постигнутих резултата у периоду од 1. јула протекле године до 1. јула текуће године за наредну буџетску годину.

Спортисти се на основу оставрених резултата разврставају у четири категорије, и то: заслужни спортиста, спортиста интернационалног разреда, спортиста првог разреда и спортиста другог разреда.

Укупан износ средстава, као и мјесечни појединачни износи стипендија за спортсите биће утврђени буџетом за наредну годину односно Програмом развоја спорта са приоритетним областима финансирања за 2019. годину.

Наиме, спортисти града Бање Луке имају могућност да се у складу са Правилником о категоризацији спортиста града Бања Лука пријаве за стипендију, ако испуне услове прописане чланом 7. Правилника о категоризацији спортиста града Бање Луке, који можете погледати овдје.

 Са избора најбољих спортиста за 2017. годину (Фото: Архива)

Са избора најбољих спортиста за 2017. годину (Фото: Архива)