Почињу бесплатне спортске секције по школама

Одабрани су професори физичког васпитања и спорта који ће водити бесплатне спортске секције у свим основним школама на подручју града.

Са изабраним професорима, наредне седмице биће потписани уговори, те организовано уводно предавање 26. септембра у 12 часова у амфитеатру Факултета физичког васпитања и спорта.

Како наводе из Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт, у односу на претходну годину, биће омогућено незапосленим и запосленим професорима да раде у секцијама са ученицима, од другог до петог разреда и на тај начин, кроз користан рад у струци, да се додатно усаврше, а дјеци пруже квалитетно психофизичко образовање.

-Професори који немају положен стручни испит, односно лица која су на стручном оспособљавању ће и даље бити ангажована у секцијама са ученицима од 2. до 5. разреда, као и у редовној настави, како би стекла услов за полагање стручног испита – казали су у ресорном одјељењу.

Тако ће основци у свим бањалучким основним школама моћи и ове школске године имати прилику да бесплатно учествују у раду спортских секција, у оквиру програма који је, као новина, уведен у праксу прошле године.

Такође, пројектом се омогућава да и професори са Завода за запошљавање Републике Српске стекну искуство ради полагања стручног испита, као и давања могућности незапосленим и запосленим професорима за додатно ангажовање, што у коначном ће допринијети да са дјецом раде лица из струке.

Ранг листу професора физичког васпитања и спорта који ће реализовати пројекат погледајте овдје.