Почиње обнова школе у Борковићима

Поводом почетка обнове крова на подручној школи „Мирослав Антић“ у Борковићима, данас су градоначелник Игор Радојичић и министар просвјете и културе у Влади РС, Наталија Тривић, обишли ову школу и на лицу мјеста се увјерили како теку припреме за почетак радова.

Радојичић је нагласио да је ово појединачно највећи пројекат по вриједности радова од свих школа које ће бити обновљене ове године, вриједан око 103.000 КМ.

  • Ове године имамо веома добру координацију са надлежним Министарством. Заједно смо припремали план које ћемо школе обнављати на бањалучком подручју, а средства су обезбијеђена из три извора. Кабинет предсједника Републике је обезбиједио око 50.000 КМ, док је Град већ пребацио школама око 200.000 КМ за обнову. Ових дана обезбиједили смо средства за још три објекта – обнову крова Школе ученика у привреди и Центра „Заштити ме“ те за замјену котлова у школи у Бочцу – рекао је Радојичић и додао да ће ове године бити обновљено 20 школа.

Министар просвјете и културе, Наталија Тривић, изјавила је да је стартегија Министарства  заснована на томе да се инвестира и у школе са великим бројем ђака, али и у оне гдје немамо велики број ђака, јер сва дјеца морају имати оптималне услове за школовање, без обзира на то гдје живе.

  • Влада РС је за обнову школа у Републици Српској, ове године, издвојила 1,8 милиона КМ. Уз помоћ Кабинета предсједника РС и помоћ Владе Србије до сада смо у обнову школа инвестирали укупно око девет милиона КМ – казала је Тривић.

Директор подручног одјељења Основне школе „Мирослав Антић“ у Борковићима, Ђорђе Ђаковић, захвалио је Граду и Министарству на помоћи и подршци и нагласио да је за све ученике и наставнике ове школе од великог значаја обнова крова, што ће ријешити мног проблеме који су постојали у овој школи.