Почиње „Козара етно 2018“: Погледајте програм

Међународни фестивал традиције и обичаја „14. Козара етно 2018“ биће одржан од 29. јуна до 02. јула у Доњој Пискавици и на тврђави Кастел.

Како је саопштено из Туристичке организације града Бање Луке – овогодишња тема манифестације је “женска моба”, која има и свој сценски приказ али и изложбу која приказује стари обичај поткозарског краја.

На фестивалу ће наступити преко 400 учесника, а званично отварање фестивала предвиђено је за петак, 29. јуна, у Доњој Пискавици с почетком у 20.30 часова.

Први фестивалски дан у Пискавици, обогаћен је изложбеном поставком – етно тржницом са великим бројем излагача (почетак у 18 часова), а потом дефиле учесника. Други дан фестивала  намијењен је за традиционална спортска дешавања и етно радионицу.
У недјељу трећег дана, у центру пажње биће музички програм “Etno fusion”, у оквиру којег ће наступити вокално-инструментални састави који његују традиционалну музику са печатом модерног и урбаног. Музички програм почиње у 21 час на љетној позорници тврђаве Кастел (у случају кише Дјечије позориште РС). Такође, у оквиру ове вечери, биће приказана и модна ревија обогаћена традиционалним мотивима и орнаментима различитих регија утканих на хаљинама и туникама модерног кроја.
Завршног дана, планирани су дефилеи учесника кроз град, изложбено-продајна поставка, те наступи изворних плесних, музичких и пјевачких група на Кастелу.

Комплетан програм погледајте овдје.