Почиње изградња спортске дворане на мјесту Шопинг центра

Грађевинци би крајем овог мјесеца требалo да започну радове на изградњи прве нове, спортске дворане у Бањој Луци, послије више деценија, након што је ових дана изабран извођач радова.

На основу проведеног тендера за пренамјену бившег Шопинг центра у спортску дворану, радови су повјерени конзорцијуму који чине: Прогрес градња, АБЦ солушнс и КГХ пројектовање.

Начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар, изјавио је да очекује да ће конкретни радови на реализацији пројекта бити започети крајем овог мјесеца.

Он је нагласио да је вриједност радова на овом највећем овогодишњем пројекту из области спортске инфраструктуре износе 1.331.854 КМ, те да се од извођача очекује да радове оконча у року од шест мјесеци.

– Овим почиње конкретна реализација овог пројекта, за који смо припреме започели још прошле године, рашчишћавањем власничких односа и уласком механизације која је уклонила остатке некадашњих пословних простора – навео је Билчар.

Према пројекту, предвиђена је пренамјена овог, сада девастираног простора у савремену спортску дворану у укупној површини од 2.110 квадратних метара.

Како је планирано, потребна финансијска средства осигурана су из недавно успјешно окончане емисије градских обвезница, те дијелом из екстерних извора.